Introductie cursus

Inhoud:

In de zen introductiecursus staat de praktisch beoefening van zen centraal. Stresshantering, ademhaling en concentratie vormen belangrijke thema’s. Elke les  bestaat na een soetra recitatie uit 2 meditatie oefeningen afgewisseld met loopmeditatie, een lezing (teisho) en een theeceremonie, welke een tot kunst verheven concentratie oefening is. De teisho is een lezing/ discussie over de filosofische aspecten van Zen toegespitst op het dagelijks leven. Stresshantering en de fysieke invloed van stress en zen worden uitvoerig behandeld.

De zen introductie cursus helpt je niet alleen om te leren mediteren, maar leert je ook inzicht in je eigen gedachten en gevoelswereld, en de wereld en mensen om je heen. Regelmatig worden links gelegd met westerse filosofie, psychologie en neurologische wetenschappen. Immers, wat zo’n 2,5 duizend jaar geleden werd ontdekt wordt nu door wetenschappelijk onderzoek onderbouwd.

Na deze cursus heb je een goede basis om zelf te mediteren of zich verder te verdiepen in cursussen en trainingen. Ook heb je meer begrip van de boeddhistische visie op het leven. Dit helpt om succesvoller in het leven te staan in alle opzichten.

De cursus duurt 5 maanden en bestaat uit 20 lessen.

Vereisten:

Een duidelijke keuze voor zelfontwikkeling. ‘Geloven in’ speelt geen rol. Bereidheid zichzelf een spiegel voor te (laten) houden en weerstanden te overwinnen. Fysiek zijn er in principe geen beperkingen. Indien men niet in (halve) lotushouding, kleermakerszit of Birmese houding kan zitten is het mogelijk op een stoel of krukje te zitten. Ervaring leert dat het meestal meevalt en men vaak meer kan dan men dacht.

 Vervolg.

Omdat het moeilijk is om na een cursus het geleerde te blijven volhouden, 2 keer 20 minuten per dag mediteren wordt aanbevolen, is een logisch vervolg om in een tweewekelijkse doorgaande Zenfit groep te gaan trainen.

Kosten:

Lesgeld € 59,00 per maand. De eerste 3 maanden worden ineens betaald.

Schrijf je hier in.